بر اساس استاندارد ملی خاویار به شماره 186 که در جلسه مورخ 1384/4/15 کمیته ملی استاندارد غذایی و کشاورزی موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مورد تجدید نظر و تصویب قرار گرفته است خاویار به شرح زیر تعریف شده است :
خاویار (caviar) به تخمکهای عمل آوری شده خانواده تاس ماهیان اطلاق می گردد .
اخیرا ملاحظه شده است که برخی فروشندگان، تخمک فراوری شده سایر ماهیان از جمله ماهی قزل آلا را تحت عنوان خاویار طلایی عرضه می نمایند. با پیگیری عمل آمده توسط شرکت مادر تخصصی خدمات کشاورزی (تولید کننده انحصاری خاویار طبیعی) مدیر کل محترم دفتر نظارت بر بهداشت عمومی طی بخشنامه ای به تاریخ 92/4/25 و بر اساس دستورالعمل اجرایی کنترل و نظارت بهداشتی فراورده های خام دامی، عرضه تخمک فراوری شده سایر ماهیان از جمله ماهی قزل آلا تحت عنوان خاویار طلایی را از مصادیق تقلب در عرضه فراورده محسوب و با متخلفین وفق مقررات برخورد قانونی خواهد شد.
لذا از مصرف کنندگان محترم تقاضا دارد ضمن خرید خاویار از فروشگاه ها و مراکز مندرج در سامانه اطلاع رسانی موارد تقلب را به دفاتر بازرسی سازمان دامپزشکی اطلاع رسانی نمایند.